Mallikohteet

Vesiensuojelurakenteiden sähköinen mallikartta

Siirry karttaan tästä: Ikaalisten reitin vesienhoidon sähköinen mallikartta

Hankkeessa on valmistunut paikkatietoon perustuva sähköinen mallikartta, josta jokainen voi löytää Ikaalisten reitin valuma-alueella suunniteltuja ja jo toteutuneita kohteita .

Luontoretkiä voi tehdä yksin tai yhdessä muiden kanssa valmistuneisiin kohteisiin. Keskeneräiset kunnostuskohteet voivat taas löytyä yllättävän läheltä vaikkapa mökkirannastasi ja innostaa sinua toimimaan yhdessä muiden kanssa, jotta mökkivesistösi olisi tulevaisuudessa paremmassa tilassa.

Valokuva Pirkanmaan ELY-keskuksen paikkatietoasiantuntija Martti Vaalista työstämässä toimintaohjelmaa.
Pirkanmaan liiton kehityspäällikkö Ilpo Tammi sekä ELY-keskuksen paikkatietoasiantuntija Martti Vaali (kuvassa) ovat yhdessä laajemman tiimin kanssa valmistelleet kunnostuskohteiden sähköistä mallikarttaa.

Kartta-aineistot pyrkivät olemaan helppokäyttöisiä ja monipuolisia ominaisuuksiltaan. Kyseessä on kuitenkin mallikartta, joten kartassa ja sen käytössä voi ilmetä kehittämistarpeita. Karttatasojen avulla pääset katsomaan alueen vesistöjen ekologista tilaa, maaston eroosioherkkyyttä sekä vesienhoidon toimenpideohjelman alueita, jotka ovat avuksi mm. uusia kunnostustoimenpiteitä suunnitteleville. Tutustu jo suunniteltuihin tai toteutettuihin kunnostustoimenpiteisiin klikkaamalla kohteita kartalla. Voit kohdentaa kartan kuntaasi valikosta oikeassa yläkulmassa.

Kartan käyttöön suosittelemme Chrome, Firefox tai Safari-selainta. Palvelun toimivuutta Internet Explorer-selaimilla ei voida taata. Voit tarkistaa selaimesi ajantasaisuuden tästä. Karttaa voit liikuttaa hiirellä vetämällä ja lähentää tai loitontaa hiirtä vierittämällä tai +- -painikkeilla oikeassa alakulmassa. Mobiililaitteilla karttaa voi ohjata kosketuseleillä. Palvelu on optimoitu toimimaan desktop-selaimissa – mobiililaitteilla toimivuus voi olla puutteellista.