Opas neuvottelukuntatyöhön

Hyvä neuvottelukunnan jäsen!

Kiitos, että olet mukana tekemässä historiaa Pirkanmaalla. Uudenlaisella toimintatavalla pyrimme saamaan oikeasti asioita aikaiseksi. Tarvitsemme kuitenkin vielä vuonna 2019 kärsivällisyyttä, koska alussa on eniten töitä, jotta pyörät saadaan pyörimään.Opas Ikaalisten reitin vesienhoidon neuvottelukuntaan (päivitetty 12.9.2019)

Tässä oppaassa on nostettu tärkeimpiä asioita, jotta neuvottelukunnassa olo on mahdollisemman mukavaa ja tehokasta.

kuva

Tavoitteenamme on tehdä yhdessä koko Ikaalisten reitille käytännönläheinen vesienhoidon toimintaohjelma, jossa määritellään toimenpiteet sekä alustavat aikataulut ja rahoitussuunnitelmat. Esimerkiksi toimintaohjelmassa voidaan määritellä tietyllä järvelle vesistökunnostus, kuten pohjapadon rakentaminen vedenpinnan nostamiseksi.

Jos vuoden 2019 aikana neuvottelukunta päättää perustaa esimerkiksi neuvottelukunnan yhteyteen esim. tilin tai rahaston, niin kärkihankkeemme on neuvottelukunnan apuna. Tosiasia on, että Ikaalisten reitille saadaan enemmän hyötyä, jos saamme tehtyä yhdessä suurempia hankkeita. Näin toimiessa vastuut ja työt jakautuvat useamman harteille, ja työmäärä tuntuu kohtuulliselta.

Yhdessä voimme todellakin saada vesistöt kuntoon ja tehdä samalla alueellista historiaa!